lördag 21 augusti 2010
Rabarberkaka
300 g rabarber (tar ibland lite extra)
4 ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
150 g mandelmassa
rivet skal av en citron
3½ dl pärlsocker
75 g smör (låt stå i kylen tills den ska användas)
Ugn 175 grader
Smörj och bröa en stor pajform.
Ta bort skalet på rabarbern och skär den i cm stora bitar.
Vispa ägg och socker pösigt.
Riv mandelmassan och blanda med ägg och socker.
Blanda i vetemjöl och rivet citronskal. Rör till smet och häll i pajformen.
Tryck i rabarberbitarna i smeten. Strö över pärlsocker.
Hyvla smör med osthyvel över kakan. (hela kakan ska vara täckt med smör)
Grädda 35 minuter i mitten av ugnen.(lägg gärna pakpapper eller folie i botten på ugnen då det finns risk att det rinner över lite smör)
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
hmm... det står inte hur mkt mjöl det ska vara i pajen :P
SvaraRaderaOj oj! Det ska vi se till att ändra på!
SvaraRadera