onsdag 17 november 2010

Fläskwok med godaste såsen!


½ dl soja
1 msk olivolja
3 msk sweet chilisås
1 msk rödvinsvinäger
½ msk sesamolja
400 g bog- eller skinkstek (gärna fryst och halvtinad)
1 purjolök
1 rödlök
1 rödpaprika
olja till stekning
Svamp (tex ostronskivling)
Salt och peppar

Blanda, soja, olivolja, sweet chilisås, rödvinsvinäger och sesamolja i en skål och ställ åt sidan. (jag dubblar dessa ingredienser)
Skär köttet i strimlor eller tunna skivor. Skiva svampen, paprika, purjolöken och rödlöken.
Hetta upp ca 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan i en skål.
Stek de övriga ingredienserna tills de är halvmjuka i ca 2 min. 
Lägg ner köttet och stek ca en minut till.
Häll över såsen.
Servera till Jasminris (Jag tog bulgur)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar