tisdag 23 november 2010

Kladdiga kladdkakekakor

Ca 24 st

75 g smör

400 g mörk choklad
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1 3/4 dl råsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och 200 g av chokladen i en kastrull på riktigt svag värme. Hacka resten av chokladen grovt och spara den till sist då den ska vändas ner i smeten.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
3. Vispa äggen fluffigt tillsammans med råsockret. Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen och vispa ner mjölblandningen. Vänd ner den grovt hackade chokladen.
4. Klicka ut smeten med jämna mellanrum på bkaplåtsklädda plåtar. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Kakorna stelnar när de svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar