måndag 3 januari 2011
Mörk chokladfondant
4-6 portioner
200 g mörk choklad minst 50% (vi använder Vahlronachoklad lämpad för desserter)
100 g smör
4 ägg
150 g farinsocker
50 g mjöl
1 nypa salt
färska hallon och florsocker som garnityr
Förberedelser:
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta fram ugnsfasta portionsformar och smörj dom med smör. Mjöla insidan lite.
Smält chokladen långsamt tillsammans med smöret i ett vattenbad på spisen.
Under tiden:
Vispa ägg och farinsockret i en stor bunke tills det blir fluffigt (använd elvisp så går det fortare)
Tillsätt mjölet.
Blanda ned saltet och den smälta chokladblandningen. Rör om så att allt blandas.
Fördela fondantsmeten jämnt i de ugnsfasta formarna och grädda i ugn 10-12 minuter beroende på ugn och storlek på form. Låt svalna några minuter.
Serveras som de är eller med några hallon till.
Kock: Eliq Maranik / Foto: Malena
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
perfekt, ska ta & göra den till något speciellt tillfälle =)
SvaraRaderaHar lagt upp lite recept jag med nu från kalaset =)
Kram maria