torsdag 5 maj 2011

Zucciniplättar

2 stora eller tre mindre zuccini
250 gram fetaost
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
Hackad persilja  (fryst eller färsk)
3 ägg
1,5 dl mjöl
salt och peppar
Till servering:
Bacon
Gräddfil
Sallad

Riv zuccinin grovt. Krama ur västkan ur zuccinin i en kökshandduk eller i sil.
Hacka löken och vitlöken.
Stek lök och vitlök i olja eller smör. Tillsätt zuccini och stek i ca 5-6 minuter
Ställ åt sidan så att det får svalna något
Blanda ägg, mjöl, persilja och kryddor i en bunke. Häll ner zucciniblandningen och blanda runt.
Tillsätt smulad fetaost och blanda.
Ta ca 4 msk röra och stek i en ren stekpanna med smör tills de blivit gyllenbruna på båda sidor.
Servera med sallad, en klick matyoghurt eller gräddfil och ugnsstekt bacon.


1 kommentar: