måndag 30 maj 2011

Pasta med Zuccini & Bönor


2-3 portioner

250 g pasta
1 näve bryt- eller vaxbönor
1 zuccini, tärnad
1 msk olivolja (jag dubblade)
1 vitlöksklyfta (jag dubblade)
Salt och peppar
1/2 dl grovriven parmesan (jag dubblade)
(tärnade även i en tomat för att få lite färg och extra smak)

Koka bönorna nätt och jämt mjuka i saltat vatten, ca 5 minuter, Kyl i kallt vatten och låt rinna av.
Fräs bönorna med zuccinin i olivoljan tills de mjuknat lite. Riv i vitlök, salta & peppra. Vänd ner blandningen i nykokt pasta. Servera med parmesanosten

Vad det gäller vitlök och ost i mat så har jag en regel som jag alltid följer: DUBBLA!!! :) (minst)

För att få lite extra så lade jag till några skivor rökt lax på tallriken vilket passade jättebra i smak med resten.
Enkelt och väldigt gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar