torsdag 16 februari 2012

Räkbruchetta

 Foto: Malena

Detta räckte till fyra stora skivor bröd

fyra tomater
1 kruka basilika
1 stor rödlök
3 msk olivolja
1 msk vinäger
två små påsar Mozarella
150 g Färska räkor
4 skivor Vitt bröd
2 vitlöksklyftor
Olivolja till brödet
Salt och nymald svartpeppar

Hacka rödlöken och basilikan (spara eventuellt några blad till garnering) , skär tomaterna i små tärningar.
Blanda tillsammans med räkor, olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Skiva mozarellan i tunna skivor.
Skär brödet på snedden så skivorna blev extra långa.
Pensla på lite olivolja och grilla dom i ugnen på hög värme ganska högt upp tills de fått färg och blivit lite frasiga på ytan men fortfarande mjuka inuti.
Häll på lite olivolja på brödet när du tagit ut dom ur ugnen.
Pressa en halva vitlök till varje skiva och smeta ut på brödskivan
(kan vara bra att förbereda vitlöken innan man tar ut bröden ur ugnen om man vill ha bröden så varma som möjligt vid servering.)
Varva tomat och räkröran med mozarella på brödet. Toppa med ytterligare lite olivolja och nymald svartpeppar.
Servera gärna med ruccola och några halvor kokt ägg.


Lycka till!

(För att bröden ska vara så varma som möjligt vid servering bör man göra alla moment snabbt efter att brödet tas ut. Så se till att förbereda ordentligt.
)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar